آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای دنیا متغییر است. کرونا ویروس یا همان ویروسهای تاجدار با نام علمی کووید ۱۹ از شهر ووهان چین شروع شده و در حال حاضر بیشتر از ۳۰ کشور دنیارا درگیر خود ساخته است.
آمار های لحظه ای و جهانی ویروس کرونا را می توانید در لینک آمار لحظه ای ویروس کرونا در ایران و جهان مشاهده کنید. توجه داشته باشید که برای مشاهده این لینک به آی پی های خارج از کشور نیاز دارید.
آمار لحظه ای کرونا شامل آمار بیشترین کشورهای درگیر شده و همچنین آمار مبتلایان و بهبود یافتگان و…. است. صفحه آمار کرونا به وسیله چندین منبع رسمی از جمله بیمارستان جان هاپکیزن آمریکا به صورت لحظه ای و چندین بار در روز آپدیت میگردد.
ویروسکرونا یکی از اعضای خانواده بزرگ کروناها است که پیش از این موجب بیماریهایی به مراتب خطرناکتر چون سارس یا مرس شده است. میزان مرگ و میر ویروس کرونا نسبت به کرونا سارس بسیارکمتر است. این ویروسها به صورت طبیعی، زمینهساز بیماریهای تنفسی حاد هستند و به محض فعال شدن در بدن فرد، به سیستم تنفسی فرد یورش میبرند. ویروسکرونا جدید نیز چنین رفتاری دارد و سیستم تنفسی فرد مبتلا را درگیر ساخته و به این شکل وی را از پای درمیآورد.
کرونا چیست و چگونه از خود در برابر آن محافظت کنیم ؟
علائم بیماری کرونا
- گام اول بیماری: تنگی نفس و سنگین شدن تنفس
- گام دوم بیماری: سرفههای خشک که با گذشت زمان فاصله بین آنها کمتر شود.
- گام سوم بیماری: تب که دارای نمودار پیشرونده بوده و شدیدتر گردد.
- گام چهارم بیماری: اسهال در شکل پیشرفت کرده بیماری
- گام پنجم بیماری: ذات الریه و مشکلات شدید تنفسی
- گام ششم بیماری: نارسایی کلیه
- گام هفتم بیماری: در صورت عدم بهبود، فوت بیمار
ویروس کرونا چطور انتقال مییابد؟
برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس و در امان ماندن از آن، باید روشهای انتقال کرونا جدید را شناخته و از همان مسیر نسبت به پیشگیری اقدام نمایید. مهمترین راههای انتقال ویروسکرونا به شرح زیر هستند:
- سرفه یا عطسه کردن فرد بیمار یا ناقل و عدم استفاده از دستمال و یا ماسک
- تماس پوستی با بیمار و فرد ناقل
- لمس سطوح آلوده شده به ویروس
- تماس دست آلوده به ویروس با چشم ٬ دهان و بیینی
آمار لحظه ای ویروس کرونا در ایران و جهان
ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح زنده می ماند؟
تعدادی از ویروس های کرونا می توانند تا ۹ روز بر روی سطوح زنده بماننداما در جوابی مختصر باید بگوییم که ما هم نمیدانیم! اما اگر ویروس کرونا شبیه به باقی ویروس ها عمل کند و مانند یک عمو زاده برای دیگر ویروس های کرونا در بدن مانند سارس و مرس باشد باید بگوییم بر روی سطوحی مانند آهن، شیشه و پلاستیک بر اساس تحقیق های اخیر تا ۹ روز زنده خواهد ماند که در مقایسه با ویروس سرماخوردگی که فقط ۴۸ ساعت بر روی سطوح زنده می ماند زمان زیادیست.
ویروس کرونا چگونه از بین میرود؟
در تحقیقات اخیر، محققان کاغدهای آلوده از ویروس های کرونای انسانی(نه این ویروسکرونای جدید) را آنالیز کرده اند تا بفهمند این ویروس ها چه مدت میتوانند خارج از بدن زنده بمانند. در نهایت به این موضوع دست یافتند که ویروسکرونا می تواند تا یک هفته بر روی سطوح زنده بماند اما برخی از این ویروس ها در دمای بالای ۸۶ درجه فارن هایت(۳۰ درجه سلیسیوس) غیرفعال میشوند.
آن ها همچنین متوجه شدند که ویروسکرونا با مواد ضدعفونی کننده از بین میروند.
برای مثال و بر اساس تحقیقات بر روی ویروس های کرونا، یک ضدعفونی کننده حاوی ۶۲ تا ۷۱% اتانول، ۰.۵%هیدروژن پروکسید و یا ۰.۱% سدیم هیپوکلورویید (سفید کننده) می تواند کاملا ویروسکرونا را در همان دقیقه غیرفعال کند.
محققان اضافه کرده اند: ما اثر مشابهی را بر روی ویروس کرونا جدید نیز توقع داریم. گفته میشود که ویروسکرونا جدید مشابه ویروسکرونای سارس است اما با اینحال مشخص نیست که رفتاری مشابه داشته باشد.
پیشگیری از انتقال ویروس کرونا
نمی توان به طور دقیق مشخص کرد که ویروس کرونای جدید در چه مدت زمانی بعد از تماس با فردی مبتلا و یا لمس سطحی آلوده به بدن سرایت میکند. سازمان بهداشت جهانی همواره استفاده از دستمال های حاوی الکل را توصیه میکنند.
ممکن است فردی به دلیل تماس با سطحی آلوده به ویروس کرونای جدید و سپس با دست زدن به چشم،بینی و دهان خود مبتلا گردد، هرچند تصور نمیشود که این شیوه اصلی انتشار این ویروس باشد چرا که اصلی ترین شیوه سرایت این ویروس از طریق تماس نزدیک بین انسانی با انسان دیگر و یا بودن در شعاع عطسه و یا سرفه فرد مبتلا می باشد. از آن جایی که روشهای انتقال کرونا را دیدیم، میتوان به راحتی مسیرهای پیشگیری از انتقال این ویروس را حدس زد. این روشها عبارتند از:
- عدم تماس نزدیک (کمتر از ۱٫۵ متر بین افراد)
- پرهیز از هر گونه دست دادن یا روبوسی و مانند آنها
- خودداری نسبت به لمس کردن چشمها، دهان و بینی در بیرون از منزل
- شستشوی مرتب دستها با آب و صابون (در صورت نبود دسترسی به این دو، استفاده از
- اسپریها یا ژلهای ضدعفونی کننده)
- استفاده از ماسک در محیطهای عمومی و شلوغ
- استفاده از دستکش یکبار مصرف برای لمس هر جسم مشکوک بیرون از منزل
- خودداری از حضور در مکانهای عمومی تا حد امکان